Het is niet verstandig om een eucalyptus onder hoge bomen te planten. Volle zon is voor de meeste soorten noodzakelijk. Om een windsingel te maken kunt u het beste eucalyptus archeri, eucalyptus debeuzevillei en eucalyptus niphophila gebruiken. De beide laatstgenoemde verdragen zelfs zilte zeewind. Houd er rekening mee dat de boom later niet verplant kan worden want de ervaring leert dat hij daarna over het algemeen het loodje legt. 

De meeste eucalyptussen groeien op alle grond dus grondverbetering is niet echt nodig. Liever geen potgrond, compost of bemeste tuinaarde gebruiken. Als een boom te veel wordt bemest is de kans op omwaaien aanzienlijk groter. Wel is het erg belangrijk dat de voet van de boom onkruidvrij wordt gehouden. Gewoon wieden of een mulchlaag aanbrengen onder de boom. Eucalyptus is zeer gevoelig voor onkruidverdelgers. Met name de eerste paar jaren is dit erg belangrijk voor een optimale groei. Gemalen denneschors als bodembedekking is het beste middel tegen onkruid. 

Groei

De gemiddelde groeisnelheid van eucalyptus ligt tussen de 0,5 en 2 meter per jaar. Er zijn echter ook situaties waarin hij wel 2,5 meter kan groeien Met name de eucalyptus perriniana is een snelle groeier De hoogste soorten worden hier vooralsnog niet hoger dan ongeveer 8 a 15 meter. Alle soorten kunnen goed gesnoeid worden. Om een stevige boom te krijgen is het zelfs belangrijk dat de boom in de eerste jaren tot de helft wordt teruggesnoeid. Dit heeft het voordeel dat de stam wat steviger kan worden in verhouding tot de kroon. 

Als men snijgroen wil oogsten, dan de stam knotten in maart/april op ongeveer 50 cm boven de grond. Het stammetje moet minimaal 5 cm dik zijn, dus kleinere boompjes eerst nog wat laten groeien. (eucalyptus debeuzevillei, eucalyptus nitens, eucalyptus pauciflora en eucalyptus niphophila zijn hiervoor minder geschikt) 

×