Gespecialiseerde kwekerij in Eucalyptus

Over Eucalyptus Kwekerij Koala

De meest gespecialiseerde eucalyptuskwekerij van Nederland

Wij leveren alleen bomen van hoge kwaliteit

Over Eucalyptus

Oorsprong

Eucalyptus komt van oorsprong vooral voor in Australië, Nieuw-Zeeland en Tasmanië. De laatste jaren krijgt de boom steeds vaker een plekje in Europa. Zo is er bijvoorbeeld in Galicië op grote schaal eucalyptus aangeplant voor de productie van hout voor meubels en voor het maken van papier.
In Italië en het Verenigd Koninkrijk wordt de boom vooral aangeplant voor de productie van snijgroen voor bloemisterijen.

Solitair

Ook als solitair zie je eucalyptus steeds vaker in tuinen verschijnen. Hoewel veel hoveniers en tuinarchitecten de boom nog niet op grote schaal gebruiken zie je toch steeds vaker dat eucalyptus toegepast wordt in een vaak exotische tuin. De laatste jaren wordt de boom vanwege de enorme groeikracht ook steeds vaker aangeplant voor de productie van brandhout voor de kachel.

Keuze van de eucalyptussoort

Op deze website vindt u vooral informatie met betrekking tot de verschillende soorten die met name in west Europa worden toegepast. Zo biedt bijvoorbeeld een beschutte stadstuin weer andere mogelijkheden dan een tuin aan de kust of op de open vlakte waar het veel waait. Standplaats en grondsoort zijn over het algemeen de belangrijkste uitgangspunten voor het kiezen van de juiste soort. Daarnaast zijn ook groeisnelheid, geur en kleur bepalend voor de juiste keuze.

Sierwaarde

Over het algemeen wordt de boom vooral aangeplant vanwege de hoge sierwaarde van de stam, de enorme groeikracht en het feit dat de boom bladhoudend is.
Daarnaast zijn er steeds meer mensen die het blad gebruiken als voedsel voor Australische dieren, bloemschikken, ecoprinten en het maken van etherische olie.

Fabeltje

Ik wil met name benadrukken dat het verhaal dat een eucalyptus muggen zou verdrijven een fabeltje is en dus geen reden is om tot de aanschaf van een exemplaar over te gaan.

Mocht u na het lezen van de diverse artikelen nog meer informatie nodig hebben dan kunt u natuurlijk contact opnemen. In overleg met u komen we dan samen hopelijk tot een juiste keuze.

Best verkochte eucalyptus bomen

Debeuzevillei

Archeri

Niphophila

Gunnii divaricata

 

Gegevens

Adres

De Pol 13/14
8337 KS De Pol

Contact

+31  (0)6 41 15 63 92

info@eucalyptuskwekerijkoala.nl

Openingstijden

De kwekerij heeft geen vaste openingsdagen en is alleen op afspraak te bezoeken.
U kunt dit doen door een mail te sturen of te bellen.

+31 (0)641156392

Kom in contact

×