Gespecialiseerde kwekerij in Eucalyptus

Nieuw: Eucalyptuslijn Hardy Dutch

De meest gespecialiseerde eucalyptuskwekerij van Nederland

Wij leveren alleen bomen van hoge kwaliteit

Nieuwe collectie eucalyptus van
Nederlandse bodem (Hardy Dutch)

Winterharde eucalyptus
van eigen bodem

De afgelopen jaren hebben we meerde keren zaad kunnen oogsten van ‘onze’ eigen bomen. Met ‘onze’ bomen bedoel ik de volwassen bomen van Kwekerij Koala, Botanische tuin de Groene Prins https://www.degroeneprins.nl, Het arboretum van Liesbeth Uijtenwaal https://www.merrigum.com en Bamboe kwekerij Bandus. https://www.bandus.nl Op deze kwekerijen zijn de afgelopen jaren grote aantallen bomen aangeplant en velen daarvan hebben in de eerste jaren zeer koude winters prima doorstaan. Deze bomen geven sinds een aantal jaren zaad.

Ook groeit de eucalyptuscollectie bij vrienden en klanten gestaag en ook hiervan ontvangen we regelmatig weer verse zaden die we toe kunnen voegen aan het assortiment.

Vermeerdering

Het zaad wat verzameld wordt is zorgvuldig geselecteerd en apart gelabeld naast de zaden die we ook nog steeds uit Australië importeren.

De afgelopen winters hebben we zaad kunnen oogsten van E. parvula, E. coccifera, E. gunnii ssp. ‘divaricata’, E. archeri, E. perriniana, E. dalrympleana, E. mitchelliana, E. debeuzevillei,  E. niphophila, E. nitens, E. subcrenulata, E. neglecta E. gregsoniana en E. stellulata,  We zijn enorm tevreden over de hoeveelheid zaad wat daarvan ontkiemd

Nieuwe eucalyptuslijn

Dit is het begin van een nieuwe eucalyptuslijn geheel van Nederlandse bodem, We hebben de laatste twee jaar een aantal van deze eucalyptussen al voorzichtig aangeboden onder de naam “Hardy Dutch” In 2023 zijn we zover dat we deze officieel op de markt gaan brengen.In de toekomst zal bij elke soort moeten blijken of de nakomelingen net zo sterk zijn als de moederbomen. We zien nu al dat ook hier een aantal hybrides ontstaan door kruising van bomen die te dicht bij elkaar staan en gelijktijdig hebben gebloeid. Zo hebben we sinds vorig jaar een kruising in het assortiment van E.archeri met E. perriniana. Een aantal van deze zaailingen is weer uitgeplant in de tuin.

Deze lijn is uniek!

Voor het eerst is er een dusdanig groot assortiment eucalyptus dat van elke zaailing de exacte herkomst bekend is.

Best verkochte eucalyptus bomen

Debeuzevillei

Archeri

Niphophila

Gunnii divaricata

 

Gegevens

Adres

De Pol 13/14
8337 KS De Pol

Contact

+31  (0)6 41 15 63 92

info@eucalyptuskwekerijkoala.nl

Openingstijden

De kwekerij heeft geen vaste openingsdagen en is alleen op afspraak te bezoeken.
U kunt dit doen door een mail te sturen of te bellen.

+31 (0)641156392

Kom in contact

×