Gespecialiseerde kwekerij in Eucalyptus

Over Eucalyptus Kwekerij Koala

De meest gespecialiseerde eucalyptuskwekerij van Nederland

Wij leveren alleen bomen van hoge kwaliteit

Over Ons

Nadat ik met veel plezier vele jaren in de gezondheidszorg heb gewerkt is het ondertussen alweer 15 jaar geleden dat de wens ontstond om eucalyptus te gaan kweken in Nederland.

De Groene Prins

Na mijn vele bezoeken aan de Botanische tuin van mijn goede vriend en collega Hans Prins van De Groene Prins https://www.degroeneprins.nl liet de schoonheid van de boom me niet meer los en ik wilde niets anders dan zelf eucalyptussen gaan kweken. Destijds was de boom nog vrij onbekend en ik zag er dan ook een behoorlijke uitdaging in om deze boom een plek te gaan geven in ons destijds veel koude(re) klimaat.

Pionieren

Met name de eerste jaren hebben we enorm veel gepionierd en eerlijk gezegd doen we dat tot op de dag vandaag nog steeds. Elk jaar testen we weer nieuwe soorten uit om te kijken of deze goed gedijen in “ons” kikkerlandje. Gedijt een nieuwe soort bijvoorbeeld niet in het noorden van Nederland dan kan het zo zijn dat het geen enkel probleem is in het zuiden van het land.

Ondertussen is er een assortiment van ruim 20 soorten opgebouwd waarvan minstens de helft bewezen winterhard is. We kunnen u dan ook van het juiste advies voorzien en u helpen met het maken van de juiste keuze voor de door u gewenste locatie.

Welkom!

U bent van harte welkom om de kwekerij op de Pol te bezoeken. We hebben geen vaste dagen dat we open zijn maar u kunt hiervoor een afspraak maken door te bellen of een mail of whats app bericht te versturen. Samen kijken we dan naar een geschikte datum.

De kwekerij is gelegen in de buurtschap de Pol in Steenwijkerland. Vanuit hier kunt u ook het oude vestingstadje Steenwijk of het meer toeristische dorp Giethoorn bezoeken.

Ook zijn we gedurende het seizoen regelmatig te vinden op tuinevenementen. De data hiervoor kunt u vinden onder de kop agenda https://eucalyptuskwekerijkoala.nl/agenda/

 

Best verkochte eucalyptus bomen

Debeuzevillei

Archeri

Niphophila

Gunnii divaricata

 

Gegevens

Adres

De Pol 13/14 
8337 KS De Pol 

Contact

+31  (0)6 41 15 63 92

info@eucalyptuskwekerijkoala.nl

Openingstijden

De kwekerij heeft geen vaste openingsdagen en is alleen op afspraak te bezoeken.
U kunt dit doen door een mail te sturen of te bellen.

+31 (0)641156392

Kom in contact

×